Valokuvaaja Joensuusta

Ota Yhteyttä
Ilpo Kettunen

Ilpo Kettunen

Kameran takana huomasin olevani ensimmäistä kertaa joskus 90-luvulla. Kuvailua tuli harrastettua lähinnä omaksi ilokseni. Mutta filmi kautena piti miettiä tarkkaan ennen painallusta että kaikki on kohdallaan. Siinä silmä oppii näkemään lopputuloksen jo ennen usean päivän jännittävää odottelua, kun filmi oli kehitettävänä laboratoriossa.

Opiskelut ja työelämä veivät kuitenkin välillä harhapoluille ja takaisin valokuvaamisen pariin löysin vasta 2010-luvun loppupuolella.

Aika paljon tulee valokuvattua luontoa. Ja vieläkin luonto on lähellä sydäntä. Metsästä löytää joka vuodenaikaan aina jotain mielenkiintoista kuvattavaa.

Viime aikoina kuitenkin on tapahtuma- ja henkilökuvaus alkanut kiinnostaa minua enemmän. En tiedä voiko auringonlaskuihinkaan ikinä kyllästyä, mutta esittävän taiteen nopeasti vaihtuvat tilanteet, niihin reagointi ja hetkien tallennus valokuvaan kiehtoo minua.

Varsinkin dokumentaarinen, rehellinen henkilökuvaus - jossa ihmisten ainutlaatuisuus saadan ikuistettua valokuvaan näyttömöllä, harjoituksissa tai vaikka ihan arkisissa tilanteissa - on suuri mielenkiinnon kohteeni.

FAQ

Miten varaan kuvauksen?

Ota minuun yhteyttä niin aletaan suunnittelemaan kuvauksia. Yhteystiedot löytyvät tuolta yhteystiedot sivulta. Jokainen kuvaus suunnitellaan yksilöllisesti.

Millä kuvaat?

Kameran runkona yleensä Canon R6mk2 joka toimii hyvin heikommassakin valossa. Objektiivina löytyy mm Canon RF 15-35MM F2.8L, RF 28-70mm f/2.8L , Canon RF 70-200mm f/2.8L, Canon RF 100-500mm F/4.5-7.1L zoomit ja Canon RF 50mm f/1.2L Kuvausvaloina erilaisia led paneleja valonmuokkaimineen.

Follow me on Instagram
@ikettu_official